Ja läbi see saigi..

Imeline puhkus ja õppepuhkus!
Homsest ootab mind taas sõber töö. Uued tegemised, uued väljakutsed (vaatasin töömeilile), uus hingamine. Lähen tagasi puhanuna ja värskemana ning meelel kalli ema sõnad: "Kui su panust ei hinnata vääriliselt, siis tee hinnatu eest"

Puhkus sattus taakord imelisse aega. Suvesoe sügise algus või tegelikult suve lõpp särava päikese ja sinise taevaga. Õnnestunud valik puhkuseks :D

Puhkusele läksin vastu teadmisega, et VS puhkab minu põhipuhkusest kaks päeva minuga koos. Need olid töökad ja kiired päevad, mil võetud sai kartul ja üleäänud aiavili, veetud sõnnik, sorteeritud kartul. Ülejäänud puhkus läks kuidagi kiirelt ja egas midagi ette näidata polegi. Paraadpeenra projekt venib ja kuidagi ei taha lõpp veel kätte saabuda. Muidugi, et faktides lõpuni ausaks jääda, siis see, mis paraad peenrast tulevikus saab, see on veel mägede taga. Ilmselt peaks projekti ümber sõnastama paraadpeenra projekti esimene etapp :) Teiste etappide algust ei oska praegust veel kuksile asetada, eelnevalt on paljud asjad vaja valmis saada- kelder (mille tulemina kaovad õuelt kolm kruusakoormat ja paneelid ning tekib võimalus hakata keldri vundamendi koleserva likvideerima ning saab alustada projektiga auto ringtee), maja laelt oleks vaja ära vedada sinna ehitamise ajal veetud liiv-savi-muld (seejärel saab maja otsade ala haljastama (lae puhastamiseks vaja kallurmasinaga akna-alla saada)). Aga seda kõike ikka aegamisi ja tasapisi. Igal juhul plaan on selline, et see PP esimene etapp saab enam vähem valmis enne talve.
 Ootan vihma, et istutama saaks. Seda oleks vaja küll väga juba- naabrid kurdavad, et kaevus pole vett enam. Meil teda veel jagub /3 raket 8st/, aga põhjavee kiht, kust vesi tuleb on väga rauane, mistõttu ka filtritest läbi tulev vesi on värvusega :( Lisaks ei suuda nii taimekesed end ju talve tulekuks ette valmistada.

Peale põhipuhkust algas mul õppepuhkus. Tere kool! Äärmiselt huvitava taustaga inimesed said kokku ühes grupis. Teha on muidugi palju- botaanika tundub suht keeruline, kuigi palju on koolist meeles, nüüd lihtsalt asi veel detailsem. Ja ladina keel! Soov õppima asuda on minu sees küpsenud aastaid ja eks ma ikka olen püüdnud seda ladina keelt meelde jätta, aga õpetajad nõuavad ehk rohkem või ütleme nii - kõike omast peast ei oskaks tahta ja teada. Arboreetumist korjasin mõne seemne ka- ühe hallnelgi, hiidhirsi ja päevaliilia oma. Mõned seemned kasvatan ette talikülvi meetodil, mõned jällegi tavapäraselt lavatsil. Näis, mis neist saab. Igal juhul olen ma nii- nii-nii rahul. See äratundmine on suur! Ma olen õiges kohas. Nüüd jääb alustatud vaid lõpule viia.

Et vaid jutust see mu tänane postitus ei koosneks, panen ma üles kolm pilti oma eelmisest alustatud peenrast. See pole pooltki valmis veel- ootab nii kasvamist  kui ka lihvimist, laienemist, laiendamist. Kesse võiks kuskil olla!
 Aga kolm võrdluspilti siiski:
Künkapeenar septembri algus 2012

Künkapeenar juuni algus 2013

Künkapeenar augusti kespaik 2013
Praegust näeb peenar suhteliselt sarnane välja kuu tagusega, aga nipet-näpet on sinna lisandunud.
Aga suvi kestab veel, mis sest, et loodus ehib end sügisballi riietega. Pääsuke laseb rõõmsalt mängeldes taevalaetuses, päike särab ja kalendri järgigi on suvi veel.

Kommentaarid

  1. Peenrakese muutus on siiski märgatav ja hoopis parem kui algus:)
    Kui peale puhkuse, mis alati jääb napiks, siiski hea tujuga tööle minnakse, on asjad väga hästi.

    VastaKustuta

Postita kommentaar