Kevad ja kool

Kevad ON käes. Ametlikult. Ja seda kinnitavad ka kõik me meeled. Peamiselt küll silmad ja kõrvad. See linnulaul, mis on 12 tunniga 

saabunud, matab hinge. Kuldnokapaarid vilistavad ja teevad oma lende üle õue.

 Lõokeste nähtamatu siristamine, kiivitaja hõisked, haneparvede 

täisulikult lihvitud ridade minemine üle taevalaotuse mõni hõise 

taustaks ning sooservalt kaikuv sookure rõõmu täis tervitushääl. 

Vaid tihane käib uudistamas linnumajas- ehk veel leiab 

palukese..Sel nädalal olin koolis. Oli väga praktiline kolm päeva. 

Õppisime kuusele pookima. Kauplesin välja eneselegi ühe enese 

poogitu eeldusel, et neist ikka kasvama ka mõni läheb. :)

Hairlikule kuusele poogitud Froburg (19.03.2014)

Ja siis me ehitasime. Ja ehitasime ja  vahepeal jonistasime-värvisime ka. Ja valmis sai...






























Lumi  tuli viimati maha 19 märtsi hommikuks, ca 20 cm. Kooli sõites olin sahk. Nii palju lund sellel tavel polegi olnud. Nii nagu see lumi tuli- järsku, nii samuti see ka kadus koos astronoomilise kevade saabumisega. Hommikul kodust lahkudes oli lumi paks, õhtul koju jõudes oli vaid mõnes varjulises kohas lumeräbalaid.Kevadet on tunda iga ihukravaga- nagu preilid ütlesid- õhus on tunda kevadet. Mulle on kevadisi taimekesi aeda juurde vaja! Lumikellukeste puhmastest siiin-seal ja välja ujunud kaks märtsikellukest on nagu  vähe- vaata. Scillad on küll stardivalmis. Krookused on taas pintslisse pandud. Viimnegi :(Lumeroosi seemne külvasin, ehk saab kunagi taimegi.  Lapsed on ka nüüd suured, peaks näsiniine aeda tooma. Veel mõni kevadine tegelane ehk??!!Hetkel pusin referaati Pärnast ning selle haigustest ning kahjuritest. Referaat tulpidest ning selle haigustest-kahjuritest on plaanis järgmisena. Ja siis kaitsevahendid ja tõrje ka. Oh, kuidas ma ei tea, kes mai sessi ette valmistab. Praegust jääb veel mahti, et õppida ja tänase ima taustal on see võimalik, aga.... küllap saab :)Kevadet!PS! Sinilill õn mõnes kohas õites ja täna välgutas ning paugutas meie mail esimest korda :)

x

Kommentaarid

  1. Palun muuda see kujundus ära, teksti on võimatu lugeda :(

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vabandused! Tõesti ei tea, kuidas nii see seal läinud oli...

      Kustuta
  2. Koolis meisterdatud näeb ikka väga kena välja! Pookimine on ilmatu põnev, meie oksapuid ei pookinud, aga tahaksin sel hooajal käe valgeks saada. Tuleb Järvselja tee jalge alla võtta.

    Ehkki minu kool on läbi, mäletan päris hästi seda kevadpressi koolis ja kodus. Huh. Tubli oled, sest sul lisandub veel pere ja talu ja ...

    VastaKustuta
  3. Ehitused on vägevad, pookimine ilmatu põnev, aga tekst ... hmm, ei kõlba kuskile

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Isver, milline teksti taust oli. Huvitav küll, kus kohast see nii tuli.? kõik eelmised postitused ju korras. Ma ise ei kontrollinud eile üle lugeja vaadet ja näe, sain pahameelt... Vabandust!

      Kustuta
  4. Aga fondi s.t. kirja võiks ju ka veidi suuremaks muuta :)

    VastaKustuta

Postita kommentaar