Kus nüüd hakkas kiire...

,,, a minno rühi noq aiglanõ.

Loodus sai nüüd küll ühe sõbraliku jalahoopi takka ja hakkas kiirustama. Kui vahepeal tundus, et selle aasta kevad on väga varajane, siis täna kaen joba, et es tulõ ta niida varha midä.


Viimase nädala soe õhk ja maa lirtsuma võtnud vihm on pannud ka kõige laisemad mullas kükitajad oma ninasid päikese poole püüdlema. Äge!! Mõni natuke haruldasem tüüp on veel puudu ja natuke muretsen ka nende pärast, aga lootust pole veel kaotanud.

25. aprillil kuulsin esimest pääsukest. Loomulikult pidasin seda hallutsinsatsiooniks, kuid järgmisel päeval olid nad oma Maarjamaa kodusse sisse kolinud ning meil on nüüd magamistoa naabrid :) Juhei, päevasoojus on saabunud! Nüüd ootame ööbikut! Muudkui ootame midagi- kord vihma, siis ilusat päiksepaistelist ilma, siis pääsukesi, siis ööbikut, siis hoopis mõnda konkreetset sündmust või uut ilmakodanikku. :D
Vanasti räägiti, et kured pidid lastetoomisele spetsialiseerunud olema, ei teagi mida nüüd arvata ;)

Kui aedlejal ei ole pea parasjagu mullas, siis on tal mahti ka taevasse vaadata. Selle aasta kevad pakub põnevaid taevamustreid, justnagu sügisel. Vahel harva on ka fotoaparaat käepärast, et seda ime saaks jäädvustada. Sel õhtul tuli päike peale pikka vihmast päeva välja ja valgus oli müstiline.

Teisipäeva õhtul võtsin oma sandi jala selga ja kondasin aias ringi ning sain üle aastate õnnekäo :)
Nüüd rõkkab metsa pidevalt käo hõigetest.
Eelmise nädala kolmapäevast alustasin oma maastikuehitaja teise aasta praktikaga. Niisiis on märgitud maha ehitisjoonis, puuritud augud, valatud betooni, korrastatud üks tugimüür, võetud üles ja tasandatud plaaditud ala, kooritud mulda, kaevatud ja....
Põnevaim oli 3,5 meetri kõrguste mändide istutamine :)

Kasvuhoones ootavad oma kodus esimesed tomatitaimed "Piibe"  ja esimese päris lehega kurgid "Adam". Ka on peagi pakkuda rooskapsa ja kahte sorti nuikapsa taimi taimi ning mõnikümmend porrulaugu poissi.

Aiamaal on talve kenasti üle elanud taliküüslauk, kellele peab kosutuseks vutifarmist sõnnikut tooma, kuna leheotsad on veidi kollased.
Nüüd on aiamaa ka valmis ning peagi tuleb maha panna aiavili. Saati on toomingas kohe-kohe õisi lahti tegemas. Siis ikka kardolase maha panemise aeg.

Viimane nädal on olnud kirev ja kiire looduses ning eks ikka inimestel, kes kevade kulgu jälgivad ning enda tegemisi loodusega kooskõlastavad.  Mina kiirustan nüüd mõne aja aeglasemalt, sest jalavigastus teeb haiget ja püüan nüüd tunde järgi tegutseda.

Lõpetuseks üks klõps sellest, kui Su mees on metsamees, kes armastab seeni :D

Kommentaarid

  1. Seenehunnik teeb kadedaks, kes siis seeni ei armastaks :) taliküüslauk aiamaal :) mnjah, see on tõesti aiamaa, selline pisike küüslaugupeenrake :D aga kiireks läks jah äkitse

    VastaKustuta
  2. Pisike vihmapiisk ja paar päikesekiirt teevad looduses tõesti imet.
    Lillekesi on kõigil, aga nii uhket küüslaugupeenrakest annab otsida, seeni samuti.
    Kui nii edasi läheb, ulatuvad minu tomatitaimed varsti lakke :) Kurgid on Sul samuti ilusad, rammusad :)

    VastaKustuta
  3. Küüslaugupeenrake on äge jah :)

    VastaKustuta
  4. Praktika, uhh. Aiamaake on muljetavaldav, ma tunnen end kohe ülilaisana kui ma seda vaatan.
    Kuidas sul veel aega iluaia jaoks jagub, aru ma ei saa. :)

    VastaKustuta

Postita kommentaar