kevadet otsimas ja mõne võla likvideerimine

Ja nüüd algab uus aeg!
njah, viimase postituse kaugusest ma igaks juhuks ei räägi. Piinlik!

Loomulikult on vahepeal palju vett merre voolanud ja elu muudkui edasi kulgenud. 
Vahepealsesse aega mahub palju erinevaid sündmusi. Elu oli kiire!! Lausa nii kiire, et ei leidnud sugugi hetke kirjutamiseks. Vahepeal ei leidnud aega ka teiste blogide lugemiseks. Päev möödus tööl või koolis, sellele järgnes kodune taluvärk või õppimine/õpetamine jm kodused toimetused. Ja ükshetk sai jõud kohe nii otsa, et peale tööpäeva ei jõudnud ära oodata hetke, et voodisse magama saada. Tegelikult sai seda oodatud juba poolest päevast. Hommikul ei jaksanud tõusta, tööl olemine oli üliraske. Väsimus ja uni! Mõned päevad magneesiumi ja enesetunne hakkas järjest paremaks muutuma. Närvilisus vähenes, elujõud tuli tagasi. Unekvaliteet paranes.

Kõige tähtsam tegevus, mis sellesse kirjutamise-vabasse-aega jäi, oli koolilõpetamine. Täitsa uskumatu, kuidas see tekitas stressi! Viimane kaks nädalat enne lõputöö esitamist olid eriti kiired ja tegusad. Nuh, nagu ikka selliste asjade puhul on. Päevake või paar jääb puudu ja kui need olnuks, siis jäänuks veel päevake või paar puudu. Igal juhul hommikul sai pere tööle-kooli saadetud ja mina alustasin oma töö kirjutamist. Õhtu lõppes tihtipeale südaöö paiku või hiljemgi. Seda eriti viimastel päevadel enne tähtaega. Ja lõpuks see valmis saigi. Huhh!! Viimase hetkeni kartsin, et pean esitama avalduse õpingute pikendamiseks.

Kaks nädalat peale töö esitamist sai see kaitstud ja 19. veebruaril 2016 antigi mulle kätte diplom, mis tõendab, et olen lõpetanud maastikuehitaja õppekava. 2,5 aastat õpinguid said sedapuhku taaskord läbi. Näis, kas see on mu õpingute lõpp või otsustan siiski mingil hetkel midagi veel õppida. Sel sügisel kavatsen minna õppeaastale vasta kahe põhikoolis õppiva piiga emana, mitte enam ise õpilasena. Abikaasa juba imestaski, et kas tõesti!! :D

Olen tüübilt inimene, kellel on raske lahti lasta. Nii on peaaegu kõigega. Kui ülikooli lõpetasin, siis oli see lahkumine väga raske. 5 aastat oma kamraadidega ühiselt püksitagumikku nühkida ja siis lihtsalt saab see otsa?! Ja enam ei peagi minema? Ärge mõistke valesti. Loomulikult on mul hea meel, et üks etapp saab elus läbi ja üks diplom jälle taskus juures, aga.. kool, need sealsed paigad, isegi õpetajad.... eriti aga kursusekaaslased! Nii lahedat seltskonda nagu meil kokku sattus! Parasjagu ogarust, elulusti, naljasoont. :)

Täna said tehtud ka esimesed külvid. Kes tuppa pliidiserval sooja, kes õue karastuma. Seekord peamiselt püsikud, mõned suvikud ikka ka. Uuel nädalal tuleb tomatiseemned koguda ja ilmselt teen külvi nädalalõpus (pean vaatama pikka ilmaprognoosi, et umbeski saada sotti, millal saab kasvuhoonet kütma hakata) või uuel nädalal. Lisaks on külvata veel ka hunnik lilleseemneid.

Täna käisime Peipsi ääres jää ja veeolusid uudistamas. Kuuldavasti olid tuuled jääkuhjasid teinud ja vahepeal oli järv osaliselt juba jäävaba.  Väga suuri kuhjasid ei leidnud ja vaba vett ka polnud, aga puhus väga külm tuul, kuigi ilm ise oli pealelõunast super. Päike siras ikka väga soojalt! Järv ise oli aga ilus!








Järve ääres oli elu üsna külm ja pigem talvine. Kevade tulemist tajus ehk vaid päikesest ja pudrusest lumest. Aias kevade märke eriti ei avastanud, kui ehk siis vaid see, et juba nädalajagu jookseb vaher ning külmkapist tuleb kiirendatud korras välja võtta erinevaid marju, et sinna siis asemele pista vahtramahla pudeleid. Nii mõnus on see kraam tööle võtta ning seda vee asemel tarvitada. Maa rammu enda soontesse koguda, et kevadine raske aeg kergemini üle elada.

Taimekesed on paksu lumevaiba all, ühtegi nina pole. Muru paistab kohtades, kus Abikaasa on lumevabad teerajad sisse lükanud. Sealt servadest sööb päike ka vaikselt lund. Kevadet on tegelikult ka õhus tunda. Piisab vaid päikesekettal pilve tagant taevasse särama tulla ning räästad jooksevad ja katustelt kukub pots ja pots alla lund. Kass aga ronib veel sooja pliidi peale, kiiret sooja õues veel ei tule. Samas Ema räägib, et kana istub pesal, paari nädala pärast on poegasid oodata, ehk siis peaks ka soojemaks minema. Muidugi on võimalus, et see kana on ise nats peast soe ;)

Kuu keskele ja lõppu ootan mõningast külmalaine(kes)t.

Loen oma postituse korra veel läbi ja kohe alguses tajun, et sulg on kinni. No eks pole ammu ka sellist kirjutamist harjutanud. Postituse lõpuosa hakkab juba looma :D Eks ma nüüd ikka püüan hakata andma rohkem infot oma aiaasjadest, aga ka muust. 

Kommentaarid

  1. Minu lugupidamine juba teise kooli lõpetamise puhul! Omast kogemusest tean, et alguses on kuidagi väga auk :) aga järjest mõnusamaks läheb!

    ootan pikisilmi uusi postitusi :)

    VastaKustuta
  2. Kummalisel kombel on tõesti peale mingi olulise etapi lõpetamist tükk tühja maad enne kui looma hakkab :) Õnneks jääb igast koolist häid sõpru edasisse ellu, teadmistepagasist rääkimata. Üldiselt on veel talv aga just see päike :) see hakkab kohe kui paistma satub kiusama ja valgus läheb nii kevadiseks. Eks see kevad varsti kohal ole, külmem või soojem, eks seda ole näha.

    VastaKustuta
  3. Imetlen Su ettevõtlikkust ja tublidust. Jätkugu Sul nüüd visadust ja jõudu õpitut ka tegelikkuses rakendada ja plaanid mullale joonistada.

    VastaKustuta
  4. Ma käisin eile Tartus ja ilm oli kohutav, hall ja kogu aeg sadas: Tubli oled ja vahepeal peabki natuke rahulikumalt võtma.

    VastaKustuta
  5. Tubli oled jah, kohe ilmatu tubli! Ja pole Su kirjatükil ka häda midagi. ;)

    VastaKustuta

Postita kommentaar