Mai, mu arm!

 Kui ma nädala eest töötervishoiu arsti juures käisin, siis ta küsis, et kas ma ikka tervisesprordiga ka tegelen. Vastasin siis, et 9 tundi päevast (koos lõunaga) olen tööl, tunnike poolteist sõidan kodu ja töö vahet, siis peame talu ja ma vana pursui tahan ca 8 tundi ööpäevas magada ka. Arsti sõnul tuleks mul ikka istuva töö tõttu liikuda ka (ta nagu ei oleks kuulnud sellest midagi, et peame talu!! või ei pea ta seda tööd liikumiseks ja füüsiliseks koormuseks?). Oeh, no ja siis lõpks kipuvad kõik muud tegemised saama tehtud une arvelt. No vahel võib, aga põen seda välja pikalt.

Vahepeal on kevad aga suurel sammul edasi liikunud. Ja läbi on saamas see kevad kevad, mida ma igal aastal enim ootan ja armastan. See värksus ja tärkamine on igal aastal imeline ja kordumatu, kuigi igal aastal mõnes mõttes sarnane.  Ja meilgi on mõnedki arengud toimunud. Eelmisel aastal tulid meile elama Muhedike juurest mõned värvilised kalapojad (no pole näinud, tiik ju suur suur ja see roheline hõljum (mille nime ma öelda ei saa) vohab mõnuga). Kaua mõeldud mõte kalu juurde otsida sai lõpuks teoks. Härjanurmest said toodud valgeamuuri noorkalad. Abikaasa istus tunde järjekorras (4 tundi vist lausa) ja sõidutas meile koju kümmekond kalapoega/tütart. Meie preilid tahtsid väga ise kalu vette lasta. Aga mis saigi selle vastu mul olla. Oh neid kilkeid ja seda rõõmu!!


Pikka ja toiduküllast elu neile meie juures!! Kahelt viimaselt pildilt on näha ka tiigi seisukord. eelmisel aastal sai see puhastatud, aga loomulikult selle rõveda rohelise hõljumi vastu see ju ei aita. Kasutan seda hõljumit ka kasvuhoones, seal on täitsa hea multši kihiks :)

Eile said maha pandud musta rõika seemned, Istutatud kahe erineva jääsalati, peterselli ja ruukola taimed. Veel said maha päevalilled,  porru ning kuna kaks suurt ja vana saart on otsustanud ehtida, siis said maha ka 3 eri sorti suvikõrvitsat, kokku üle 60 taime.  Veel lähevad maha mõningad õues kasvatamiseks sobivad tomatid ning avamaa kurgid. siis on tõesti vist kõik selleks aastaks maas :D

Varajane kartul on üleval, kõblatud ja mullatud ning esimese kõplaralli on läbinud ka küüslaugu ja kollase sibula virgesed (ja siinkohal teen maani kummarduse abikaasale!!)

Iluaias on alustanud iirised. Nimed on kenasti märkmikus talletatud, aga kohe nimetada ei oska ega suuda. Eelmisel aastal jagas Muhedik oma madalaid. Istutamine sattus kuiva aega ja talv oli taimedele ränk, kuid õnneks o kõik iirised alles ja nende õitsemine on rikkalik. Arvestades, et esimene aasta. Ma ikka armastan neid tegelasi.







Väga meeldib mulle aga see iiris, ta on nii sügav ja tume lilla. Pilt ei peegelda päris õiget värvi:
ja mõned klõpsud veel lihtsalt mõnedest värvilaikudest, keda eile õhtul pildile püüda selles sääseuputuses püüdsin.
Tegin kevadel külma saanud seemnetega külvi ja tõusmeid päris mitu. Lisaks peaks sortimenti ka laiendama.
ja viimased tulbid on ka alustanud, et nende õitehooajale kriips alla tõmmata.

Täna olen ma väsinud ja kavatsen rõõmsalt rohkem kui 8 tundi magada. Vihma oleks ka tarvis. Terve kuu pole sadanud. Laupäeva hommikul tuli 2 piiska kolmes reas. Kuigi tekkis tunne, et no nüüd kohe keeratakse kraanid valla, siis seda rõõmu  meie õuele ei saabunud. Abikaasa venitab käsi ja kastab värskelt maha saanuid. Põldu muus osas ei kasta ja mõne vao pärast voolikut ei vea ka. Oeh, nüüd jälle lubatakse nädala teise poolde alates neljapäevast sadu, aga eks seda on mitme nädala jooksul ennegi lubatud...

PS! 21. mai õhtul tuli meie mail maha üsnagi korralik udu, mis 22. mai hommikulgi olemas oli. Jaanipäev tuleb seegi aasta ilmselt üsna jahe!

Kommentaarid

  1. Vihma oleks vaja nüüd küll, lausa viimane aeg oleks vihmal tulla :) Eks see kunagi tuleb ka, ma vähemalt loodan :)

    VastaKustuta
  2. Ma olen ka töötervishoiuarstidega sel teemal vaielnud, nad ilmselt elavad kõik korteris ja ei kujuta ette, mida maakohas talupidamine tähendab...mul tuli eile jälle sujuvalt kümme tuhat sammu ilma koduõuelt väljumata ja oleks ikka veider küll peale seda veel trenni minna :D, hea, et ma püstigi püsisin.
    Vihma oleks kohe väga vaja.
    Aga ma just mõtlesin ka eile, et mai on vist mu lemmikkuu. Kõik õitseb ja need tuhanded rohelise varjundid. Ööd on valged ja lähevad veel valgemaks. Ja need ööbikud!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tead, need ööbikud!!! Iga kevad ma ootan neid, aga palavate päevade järgselt tahan hoida öösel aknaid magamistoas lahti, et veidigi jahutada maja ja siis, kui nad kell 3 öösel otsustavad magamistoa akna alla laksutama hakata, pole mu mõtted küll kuigi helged. :D

      Kustuta
  3. Ilusad iirised. Loodan, et äkki saab sinugi aeda kunagi kaeda

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ei teagi, millal julgen külalisi kutsuda. Pole seal eriti midagi vaadata veel.

      Kustuta
  4. Mai on värskuses ja taimed oma nooruses on ikka kaunid.
    Kui saad mahti, pane iiristele nimed juurde, saaks kontrollida, kas on
    õiged.
    Pean ikkagi ära märkima, et kalu ei tohi niimoodi vette visata, neid hoitakse toomisnõuga vee all kuni nad ise välja ujuvad, muidu võivad nad saada šoki või halvemal juhul lõhkeb ujupõis.
    Aga Sa oled juba väga ilusad taimekooslused moodustanud, näita neid üldvaateid julgemalt

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Päris õige see kalatõstmine ei olnud jah, aga loodan, et nad siiski suurt shokki ei saanud ja elavad õnnelikuna.

      Üldvaateid saan siis näitama hakata, kui hästi kosuv umbrohi saab tuule alla ja ma ise ka rahul olen ;)

      Kustuta
  5. Ilusad lillevaated ja head kalaõnne!

    VastaKustuta

Postita kommentaar