Suvest on saanud sügis

Vahepealse aja jooksul vett merre jooksnud üsna suur kogus. Suvest on jäänud helge mälestus piltide näol arvutisse ning hetkede näol südamesse. Ma pikalt vahepeal toimunu üle ei arutle, loodan nendst asjadest jõudu mööda rääkida hiljem. Täna räägin sellest, mis hetkel päevakajaline. Ei, mitte presidendivalimistest, selleks on muud kanalid. 

Alustame siis sellest, et sellesse nädalasse jääb mihklipäev, mille järgi ennustatakse ilma. Tänavusel mihklipäeval olid  puud lehes, peamiselt pilves mõningase päikesepaistega ilm. Seega on selle kohaselt oodata pikka ja sooja sügist (nagu ennusta ka rukkimaarjapäev) ning sulapoolset talve (mõningaste külmemate päevade (nädalatega)). Samuti arvatakse, et sealt, kust puhub mihklipäeval tuul, sealt puhub see kuni kevadise pööripäevani ehk siis edela tuuli on oodata nüüd pool aastat :D. No olgu sellega kuidas on, eks aeg näitab.

Täna on üle hulga aja nädalavahetus, mil kodus olemise ajal ilm väga õue ei kutsu. Hommikul hakkas sadama ja kuni praeguseni on vaikselt kuid kindlalt muudkui tilkunud. Kõvasti mitte, aga just parasjagu nii kõvasti, et välja ei kipu. Tegelikult on tore, saab võtta hetke, et natuke kirjutada ja veidi tubaseid tegevusi teha. Loodan, et talv on veel kaugel ning aias saab veel palju korda saadetud. Enamik mitmelt rindelt kokku ostetud nartsisse ja krookusi on maas, ootamas on veel hunnik lauke ja veel hiljemaks jäävad tulbid. No ilmselt tuleb neid siit-selt veel, aga püüan ennast tagasi hoida, sest käimas on suured-suured projektid ning need on olulisemad, palju olulisemad, kui hunnikud lillesibulaid. (TÄIENDATUD: sibulikud on väga tähtsad muidugi, aga hetkel kaaluvad muud asjad nende ostmise üles (ja mitmedsajad sibulikud on juba piisavad ka :) )

Nii näiteks on ühest viirpuu-suur-läätspuu hekist alles veel nii palju, et kopatöö järselt saaks sealt hakata murutraktoriga sõitma.




Kopaga läheb veel veidi aega, aga mis seal siis ikka.  Seal suurte puude tagant läheb maantee, mille serva oleme istutanud kuuseheki. Aja jooksul saab see pikk vaade kinni (ja aed raami, mis võõraste silmade eest veidi kaitseb), kuid ka siis on nüüd see hingamisruum olemas, mida enne ei olnud. Kuidas teile meeldib?

Aga see on alles algus. Reformide algus. Noh, nagu kodumaal hetkel moes on. Suured ja veel suuremad reformid.


Kommentaarid

  1. Ära sedasi ütle ega mõtle, et suured projektid on tähtsamad kui lillesibulikud. Neid on ka sinna vahele ka väga vaja. Toredad stardivalmis labidad :D Jaksu projektide elluviimiseks igatahes.

    VastaKustuta
  2. Hingamisruum on väga vajalik ja suured projektid alati innustavad tegevused. Teed uudishimulikuks :)
    Aga suurte kõrvale peavad ka väikesed ära mahtuma, lõpptulemusena kõik suur koosneb paljudest väikestest.

    VastaKustuta
  3. Eks ta nii kipub olema, et suurte projektide kõrvalt ei pruugi väikesteks jaguda ressursse, olgu siis ajas või rahas. Aga küll tuleb ka väikeste aeg.

    VastaKustuta
  4. klassikuid tsiteerides: "Tuult ja õhku lasta suuremalt!". Mulle meeldib. Väga mõnus tunne, kui asjad hakkavad paika saama ja just need suuremad.

    VastaKustuta
  5. Ma saan aru, et ma olen nende pikkade vaadete osas natukene nigu ull, aga ma soovitaks sul ühe pika vaate jaoks siiski miski meetrine piiluauk jätta kohta, kus seda pikka vaadet kõige mõnusam imetleda oleks. Ausõna. Pikad vaated on varandus ja annavad hingele avarust juurde.

    VastaKustuta
  6. Kui maanteel jala hulkujaid vähe on, siis autost yldiselt jääb suht vähe silma. Yhe korraliku pikavaatepiiluaugu saab jätta, autoreisijad isegi ei märka seda.
    Tublid tydrikud teil seal ja virgad poisid.
    Annaks jumal sooja sygist, saaks natuke peenrategemise aega juurde. Niigi kiire on ja varsti tuleb jõul.

    VastaKustuta
  7. Noortel inimestel on jaksu ja jôudu ja kôik läeb lenneldes:)

    VastaKustuta

Postita kommentaar