Rahuaeg!

Aasta kõige pimedam aeg on seljatatud ning juba tänasest on päevake kukesammu võrra pikem. Loomulikult ei saa sellest veel mõda aega aru, aga teadmine päeva pikemaks muutumisest on südamesse ikka lootust külvav. Justkui selle kinnitamiseks, et päike on taas alustamas oma võidukäiku, algas tänane päev päikesepaistega. Ning seda kuni pea loojanguni. Mõnus-mõnus!

Aias ei ole hetkel suurt midagi teha, kuigi tegelikult vist natuke rohida võiks ja laiskuse tõttu osalisel tegemata jäänud püsikutepealsete lõikuse võiks ette võtta küll. Katmiega ma ei tegele, sel aastal sai visatud jõulupuust üle jäänud mõned oksad peale hortensiatele (neile, mida enamik inimesi keldrisse veab). Õnneks erilisi tärkamisi ma täheldanud ei ole ja võib olla ongi hea, et mul on vaid nädalavahetus inspekteerimiseks ning ahastuse tekitamiseks. Mul ei jää selleks väga palju õnneks aega. Selline talv ei ole miski talv ja taimedele ei ole see üldsegi hea. Eriti kui neil peaks tekkima tunne, et kevad on saabunmas ja siis Urr tuleb korraliku -20 kraadise külmaga järsku.

Aga praegust on jõulud. Meie selle aasta jõulukaardid valmistasid piigad. Igaüks omanäoline, mitte kski teisega sarnane. Ka selle aasta jõuukinke tegime sel aastal koos. Ühe piiga klassijuhatajad (jah, just kaks klassijuhatajat on meie kooli igal klassil) said see aasta kommipuud. Tegin neid elus esimest korda. Loomulikult ei osanud arvestada kommikulu jms. Otsustasime töö käigus, et teeme hoopis sellise jõulukompositsiooni. Meil oli remondist üle mõned suuremad põrandaplaadid. Liimisime puud sellele, tegime väikesed kingipakid kuuse alla ning lumepallid kleepisime plaatidele samuti. Värvisime need sädelusliimiga sinisemaks. Väga mõnus nikertdamine ja õpetajad olid väga rahul.


Hiljem pakkisime veel tsellofaani, lint peale ja voilaa. Tegime mõned pakikesed kallitele sammuti. Nipet-näpet ja hunnik piparkooke. Ikka tsellofaani ja armas sõmboolne kink. Vähemalt usun küll ja loodan.

Aias käib ilma meietagi tegevus. Ja seda on täitsa tore aknast jälgida. Lisaks linnukestele on meile aeda kolinud ka orav, keda meie aias varem täheldanud ei olegi.



 On mõnus ja rahulik aastalõpp. Aeg kallitega koos olemiseks. Hoidke endid ja oma lähedasi, elu on habras. Rahulikke jõule armsad sõbrad ja blogi lugejad!

Kommentaarid

Postita kommentaar