Naerata ja maailm naeratab Sulle vastu

Nagu paljudel õhtutel, nii ka eile ei tulnud mul voodis kohe und. Tavaliselt raalib mu aju möödunud päeva sündmusi. Mõtlen päevale tagasi, analüüsin ennast ja teisi ning mõtestan. Paar päeva on olnud mulle natuke rasked. Suruvad. Põhjust ei oskagi kuskilt otsida. Võib olla kuuseis soosis seda muserdust. Väikesed asjad tegid meele mõruks ja silma niiskeks.

Täna hommikul, veel enne, kui voodist välja tulin lugesin artiklit, mille hea sõber oli mulle eile näoraamatusse saatnud. Kuu loomisest neitsi tähemärki.  Luba endal olla see, kes Sa oled! Usalda iseennast! ... on suurepärane aeg, et tegeleda tervenemisega. Seda tuleks endale aegajalt meelde tultada. Iseendaga tuleb tegeleda. Enda mõtete ja tunnetega!

Tänane päev oli sootuks teine. Hommikune dušši all käimine, hambapesu, kohv piimaga (ja ilma suhkruta) ja sõit tööle. Tuju oli hea, keha virge, vaim värske....tuleb ilus päev!

Hommikuse kohvipausi paiku küsis mu kolleg minult, mida ma säran. Mina ja säran!? Jah tõesti, mul oli olnud tore päeva algus ja küllap see siis kiirgab välja ka.

Tervitasin naeratades täna poes end teenindanud müüjad ja kohvikus ettekandjat ning kõiki teisigi, kes mulle helistasid või kellega päeva jooksul trehvasin. Natuke kurvameelsed inimesed muutusid kaunimaks ja nende rüht muutus sirgemaks, nägu rõõmsamaks, hääl virgemaks. Tänaval minule teed andnud vanem meesterahvas, kellega mu tee poest väljudes ristus, ehmus minu tänamise ja naeratuse peale. Kogus end ja naeratas vastu. Ja naabrinaise kommentaar, kui olin talle ta nohuravimi toonud, et olen kaunis, tõstis mind kõrvust.

Küll tahtis päeva jooksul miski ärevus mu naha vahele pugeda, aga täna ma teda enda juurde ei lasknud. Võib olla tuleb ta homme jälle, aga ehk siiski mitte.

Naeratasin ja maailm naeratas mulle vastu!

Kommentaarid

Postita kommentaar