Esimesed päkapikud tõid kaasa kingikoti ja mina vajan hüva nõu nüüd

Eile käis meil päkapikk, kes pole teab mis päkapiku mõõtu, aga nimetagem teda siis nii :)

Päkapikk tõi enesega kaasa sibulaid. Seitset erinevat sorti, ühe liigi esindajad. Kõik nartsissid. Nüüd ma siis ei teagi, kas võib neid veel maha panna? Ilmateade on kurjakuulutav ja täitsa reaalne on, et homme tuleb lumi maha. Lastele ilmselge rõõm. Nad juba otsivad kelkusid ja suuski taga. Aga lisaks lubab päris korralikku külma, kuni -6C.

Kas ma võiks nad veel maha panna või ajatan nad hoopis potis kevadiseks silmailuks? Ma tavaliselt nii hilja pole varem miskit maha sättinud, seega ei julge ilma hüva nõuta nüüd küll midagi peale hakata. Koha suudan ma neile mõnele uustulnukale ikka leida, kasvõi kaevan juurde!!

Uued tegelased kannavad selliseid nimesid ( et säiliks kuskil ka teave nende kohta)

  • Narcissi "white lion"
  • Narcissi "Dick Wilden"
  • Narcissi "Double Fashion"
  • Narcissi "Tahiti"
  • Narcissi "Replete"
  • Narcissi "Obdam"
  • Narcissi "Acropolis"


Peale seda võib peaaegu talv mu poolest tulla. Kõik, mis peavad peenrast väljas olema on väljas, mis peenras olema- on nüüd siis peaaegu peenras. Küsimus veel põõsasfuksia kohta. Teda saab kenasti üle talve hoida, kuid millised oleks selleks ideaalsed tingimused?

Sel aastal püüan oma inglitrompetiga ka asju klaarida. Ei too tuppa, nagu olen mitu aastat toonud. Jätsin väljaehitamata eesruumi, kus veidi varjulisem ja jahe, mitte päris külm. Katsetan kas ja kuidas siis see õite välja meelitamine õnnestub. Paraku seni pole õnnestunud :(

Täna on meie mail olnud vägagi huvitav ilm. Päikest, kargust, tuult ja pilvi. Langesid ka esimesed lumehelbed taevast alla. Lastel oli suur rõõm, lausa poolpaljalt lipati uksest välja esimesi helbeid püüdma. Ent nagu ütleb laulusalm, et esimene lumi sulab alati. Eks seda mõnda helbekest on ka keeruline esimeseks lumeks nimetada..

Kommentaarid

  1. No mina küll ei tea, millises kliimavööndis ma elan!? Kas see üldse ongi Eesti, hakkan juba kahtlema :D Teil sajab lund!!!! Meil pole esimest öökülmagi veel olnud! Seepärast ei oska nartsisside suhtes ka nõu anda.

    VastaKustuta
  2. Käesolevasse nädalasse jääb nii mõndagi- esimene selle sügise öökülm nii õhus kui ka maal.
    esimesed langenud lumehelbed. Ja kurjakuulutav nädalalõpp ilmarindel samuti tulemas ilmselt, kui just EMHI kõhvipakuslt ei ennusta!

    VastaKustuta
  3. Nartsisside jaoks on tõesti pisut hilja. Nad pannakse maha augustis, septembri esimesel poolel, peavad nad ju enne külmi jõudma juured kasvatada. Kui nad seda ei tee, võivad hävida. Kui sibulaid on rohkem, pane osa maha, osa jäta ajatamiseks. Otsusta ise.

    See esimene külmake ja mõned helbed veel talve ei tähenda. Ma arvan, et ka november on veel suhteliselt soe.

    VastaKustuta
  4. Seda ma kartsin, et sel aastal enam ei pane maha.Ilmselt viskan külmkappi ja uue aasta alguses pistan potti. Kuigi nädalake tagasi pistsin ühed unustuse rüppe jäänud ikka maasse, eks kevadel näha saab.

    Egas ma ka sellesse talve eriti ei usu veel. Ehmatab meid ehk natike, aga püsima ilmselt ei jää veel. Ja eks vara ka ju veidi.

    VastaKustuta
  5. Ma ei ole ässitaja, aga ise ma ikka paneks vähemalt pooled mulda -pisut sügavamale ja lisaks veel midagi soojustuseks peale, mis kevadel eemale saab lükata. Minu puhul kõige kättesaadavam kate on männiokkad. Seda enam, et need paksuõielised vist ei ole parimad ajatussordid.

    VastaKustuta
  6. MA ilmselt pean nüüd ilma silmas. Panen nad plastpotti, et nad saaks juurduma ja kui pikem prognoos laseb temperatuuridel tõusta, siis panen maasse, koos potiga. Plastpotiga loomulikult harjutan nad jahedama eluga. Kui saab eelmise aasta mudel toimima, siis ilmselt ei juhtu nendega midagi. Eks ma saan uued sibulad kallilt päkapikult, kui need aiataha peaksid minema.

    VastaKustuta

Postita kommentaar