meenutused märtsist 2012 ja 1. aprillist läbi mõne aasta

kevad! Ei ole kevad! Kevad?
Aprill? no selle aastane esimese aprilli ilm on üks looduse ninanips või nali meile.
Pikka juttu täna ei tee. Vaid mõned ilmaandmed. Terve märsti jooksul oli meil päikselisi päevi 25, ööd olid külmad, kuu lõpus andis päevane külm järgi ja tegi mõne kraadi sooja, vahetult enne kevadpühi.
Emakeele päeva nädal oli kuu külmim.
11 märts hommikul 7 paiku -23
12 märts hommikul 7 paiku -26, lapsed lootsid enne vaheaega saada külmapühasid.
Nädal edasi oli ikka külm. 18 märts -21;
19 märts- 13,
20 märts -21

Sealt edasi mõningane pisike soojenemine.

28 märts fikseerisin esimest korda märtsis päeval pluss kraadi- trend kuu faaside muutumise vahel oli soojenemise suunas.
30 märtsil hakkas sadama, vahelduva eduga sadas ja näitas päikest ülestõusmispühade esimesel päeval ehk 31 märts.

Täna hommikul oli väljas hall ja sombune, kuid sademeteta. Tartus hakkas helbeid poetama ja tuul nendega tantsu keerutama kella 10 ajal. Linnast koju naastes kella 17-30 paiku sadas Tartus vihma. Kusjuures hommikul linna sõites täheldasin seaduspärasust-mida enam Tartu lähenes, seda vähem oli lund. Mida enam kodu poole, seda suuremaks peoks oli tuulel ja lumel läinud. Võiks öelda lausa, et kiskus jälle käest ära nende pidu ja kergest helbe-tuule tantsust oli saanud hoogne salsa-tuisu-pillerkaar. Teed olid tuule meelevallas olevates paikades risti vaaludesse tuisanud ja kodu ootas hommikul jäänud ca 50-60 cm lisa ca 7 cm külmund veepiiski.
Kohalik teede lükkaja ütles, et temal sai talv otsa ja leping läbi, seega kodust välja saamine on igaühe enda asi. No tore!

1. aprill 2012

1. aprill 2010
1. aprill 2008
Muide, kas ma juba vingu- vingusin kevade venimise pärast?! Lohutan end vaid sellega, et saangi kenasti tööl asjatada ja mõtted ei uita mullas, kuigi mõni öö tagasi istutasin 3000 maasikataime ja eile öösel tegin kuuseheki ette kõrgpeenart :)
ilmselt kui see kevad kord saabub, siis tuleb mühinaga ja ei jää vinduma-aga ta võiks ikka oma tulekust rohkem märku anda. :(




Kommentaarid

  1. Meie aias pole eladeski lumi sulanud varem, kui aprilli keskel, seega, ei midagi imelikku. Ja koduvalla talv lõpeb alati koos lumega. Nii, et ka eile lükati teed puhtaks

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Meil ikka on varem sulanud, kuigi paiguti jääb lumelaike ikka aprilli keskpaigaks ka (kui talv on talv olnud, mitte kevad v sügis). Ja no on ju maiski lumi maha tulnud, seega ei imesta üldse.
      Teelükkajat vald ikka pitsitas ja ta pidi oma sõnu sööma ning teed ikka puhtaks lükkama :D

      Kustuta
  2. Küll ta tuleb :) eks meie eesti inimene oma 4 aastaajaga ju ootab, et need ikka "normaalse" aja tagant vahetuksid. Ja see ootus võtab vahel veidi lootusetuse tuju endale :)Ma ka ikka vaatan kuidas mõni laik veidikese suuremaks sulab....

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks see kärsitus saab võitu vaikselt minust, tahaks mullas tuhnida juba :), ja ikkagi õues, mitte soojas ruumis seemneid külvates või seemikuid ümber istutades. No ei sula meil eriti silmaga nähtavalt, kuigi kraadiklaas näitab koju jõudes ikka paari soojakraadi. Aga eks ta tuleb, see kaua oodatud kevad.

      Kustuta

Postita kommentaar