Nüüd see siis algab...

kevad! Või noh, kalendrisse vaadates peaks meil paukuma ikka paras pakane ja kuu rahvapärase nimetuse kohaselt ka tuiskama. Aga egas aastad vennad ju ole. Seekord siis sedasi.

Vastlad said vähemalt peetud ja lapsed linade pikkuse eest hoolt kandnud. Mina tegelen aga vaikselt kevadele mõeldes. Ikka tahaks oma hobist töö kasvatada, sest mis veel tahta, kui tööd, mis on hobiks või siis hobi, mis toob leivalisa lauale.

Nii siis on tehtud esimesed külvid ja esimesed ninad on ennast ka mullast välja pistnud. Täna läks mulda esimene tomatikülv, mõne nädala pärast teen järgmise.  Uuel nädalal teen pottide tellimuse ära ning uus turbamulla laar tuleb ka kohale saada. Esimesel aastal niiehknii toimub kõik vaikselt ja tasa ja kõige muu kõrvalt, et siis näis mis see miski meie äris olla. Ja mis alles jääb- noh, ruumipuuduse üle me siin ei kurda :)

kuigi tänased uudised sellest, kuidas taimekasvatajatel on raske ja kuidas väikeaiandid otsi kokku tõmbavad on mõnevõrra heidutav, siis sellegi poolest peame proovima. Ja eks selleks, et riske hajutada, selleks tuleb taimekasvatamise tegevusvaldkonnale lisada mõnigi muu asi juurde.

Lisaks õppimisele ja sajale muule asjale olen algust taaskord teinud algust taimetabeliga (see läks ju kõvaketta kokkujooksmise tagajärjel kaduma). Vaatan aga pilte ja muudkui kirjutan üles- väljatrüki teen ka ja pilves on ka ta igaks juhuks olemas. Omad vitsad ikka kõige valusamad.

Mitmetest kohtadest on näha olnud esimesi kevadõisi- kuppe ja lumikellukesi. Käisin neid siis ka otsimas, aga neid ma siiski ei leidnud veel. Ega ma veel väga õnnetu selle pärast ka ei ole. Huvitav on see aia mikrokliima ka. Kui põllud on sisuliselt puhtaks sulanud, siis aias on lund veel palju.



Küll on nii, et maja lõunakülg on sulanud ja sealt kust päike on saanud tumedast alustada sulatamist, seal ikka ka, aga muus osas võib veel seda asja õues talveks nimetada. Justnimelt asja, sest tegelikult pole ta ei talv ega ka veel kevad.

Üks õis on näidata ka, kuigi eks see veidi võlts õie näitamine on, sest see tegelane istub mul külmas koridoris potis, sest ta tuli nädalake tagasi mitmetuhande kilomeetri kauguselt paljasjuursena. Peagi leiab ta aias endale koha ja järgmine aasta loodan, teda juba õuest leida õitsemas.

Blogijana olen ma viimasel ajal olnud väga väga väga...kuidas nüüd öelda.. ludri, aga eks need kes veidi asjust teavad, need teavad ka põhjustest veidi. Aga ma püüan ennast siiski parandada ja tihemalt kirjutamisele ennast pühendada.





Kommentaarid

  1. hm, sul lund nagu muda kui minuga võrrelda :) ilus õieke, olgu kohanemine talle kerge :) las see kevad veel kuuke viibib, pole kiiret ju :D

    VastaKustuta
  2. Õieke on suurepärane. Aga jah, see pakendiaktsiisijama tuleb ka Sinul silmas pidada, sest trahvid selle tegematajätmise eest on räiged.Kõige hullem on see, et seadus on, sanktsioonid on, aga juhendid, kuidas seda õieti teha, puuduvad täiesti.

    VastaKustuta
  3. See on hea, et Sul aial veel lumi peal on. Taimedel on praegu liiga vara ärgata, väsivad ja jäävad õigeks ajaks haigeks.
    Edu Sulle uuteks tegudeks, küllap leiad enda jaoks õige tee! Kaunis lumeroosi õieke on minuga päri:)

    VastaKustuta
  4. Tublid ja tegusad! Jôudu ja jaksu, hetkel olete tôenäoliselt kôige paremas eas mitmel rindel rapsimiseks, tehke rôômuga, siis tuleb ka hea tulemus ja saate kôigega hakkama ja môelda tulebki suurelt:)

    VastaKustuta
  5. Jõudu ja edu! See lumeroosiõis on ikka meganummi!

    VastaKustuta
  6. Lahe vaade, see 2.pildi peal, korraks viskas mulle saunavälja pildi ette :)
    Milliseid tomateid külvad? Mina oleks kindlasti taimehuviline, ise ma neid ette kasvatama ei hakka.
    No ja sinu tegemistest loeks tihedamini küll :)

    VastaKustuta

Postita kommentaar