Pärlipüüdja

Sajab, sajab, sajab. Siis peab veidi vahet ja sajab jälle. Vahepeal kallas nagu pangega taevast alla. Vaatasin, mis ma vaatasin, kiikasin, mis ma kiikasin, aga Veevalajat tuvastada ei suutnud. Osav maskeeruja ilmselt. Kameeleon?

Kui vahepeal kallamine lõppes, siis hakkas tulema tihedat seenevihma. No, mis sellegi vastu saaks olla?! (Hiid)kogritsad ja mürkelid tahavad ju kosutust ning siis va tegelased tahavad veel kuumas vees keeda ja keeda ning kupatamist saada, et siis meie kõhule pai teha. Ja kaalujälgijatele olla seenetoidud just need, mida süüa ohjeldamatult oma madala kalorsuse pärast. Ahvatlus, millele alla anda.  (PS! ära oma maole liiga tee) Ei, ei tasu järeldusi teha, ma kaalulangetamisega küll ei tegele, niigi tugeva tuulega raskusi minema mitte lendamisega.

Ja siis, siis kui parasjagu ei saja, siis korraks, vaid hetkeks piilub pilve vahele tekkinud imetillukesest tühimikust Päikespoiss. Vilks! ja peitu tagasi! Kiire pilk taevasse, et ehk ma siiski viirastust ei näinud?! Vilks veelkord! Veendunud, et mu vaimse tervisega on siiski veel kõik selles vallas korras, kasutasin võimalust vihma vahel fotoaparaadiga välja lipata. Vaid viivuks! Sest teadagi, nii aedlejal kui ka aial on kevadel kiire. Kellelgi pole aega raisata! Päeva päevalt taandub see viimanegi hallus argipäevast ja loodusest ning selle asemele tuleb värske, puhas, erinevates variatsioonides rohelist. Seda arenemist, tärkamist, ärkamist ei saa mitte raisku lasta. Seda peab iga päev vaatamas käima, sest muidu jääb mõni nina nägemata või õis märkamata.

Aedleja on üldiselt pigem nina maas, kui uhkelt kuklas käiv tegelane. Tavapäraselt ei trehva teda kontsakingas ega uhkes ballikleidis. Tal on jalas mugavad dressid või traksikud, kuumal suvepäeval ehk lühike püksiki. Küünealused aegajalt suht mullased ning ninaotski teinekord. Ent aedleja, tema käib vahel aias pärle püüdmas. Just! Pärle! Need on nii erilised, kummastavad. Ja pärleid aedlejal jagub. Silmi ning üürike hetk samuti.  Üldiselt on need pärlid rohelise varjundiga, hõbedase helgiga. Vahel aga saab aedlejal rohelisest kõrini. Siis otsib ta aiast üles oma teised pärlid. Neid on tal samuti mitut sorti. Olenevalt aastaajast on värvigamma tohutu. Kevadeti, tõsi küll pigem rohelistes toonides, siis vahepeal kirkamates, siis jälle veidi rohelisemates ja siis sügisel- vaat siis avastab aedleja oma pärlikarbis värve.

 Aedleja ei ole oma olemuselt kadeda loomuga. Ta pakub alati lahkelt oma pärle ka teistele vaadata. Seda kas siis kohapeal või teeb pilti ja näitab siis maailmale õhus leviva interneti abil. Lahkelt õpetab ja suunab ta pärle nägema ka igaühel omas kodus või linnapargis. See on ju tegelikult imelihtne. Aeg peab vaid õige olema ning soov näha. Õige aeg aga on siis, kui Veevalaja on oma kallamise lõpetanud ning Pilvepisarate kraanivaht pisarakraani kinni keeranud. Oma töö peab olema ära teinud ka Udupiserdaja. Samas Tuuletaadi tuuleveskid peavad puhkama ning iililõõtsad alles õhku koguma. Päikesepaigi peaks veel viiv pilve taga peitust mängima. Vot, just siis on õige hetk pärleid otsida. Jah, kuigi viimase kahe tegelase tegutsemine võid veel hoopis erksamaid ja säravamaid pärle kinkida vaatamiseks ning vaatlemiseks.

 Ja kui pärlite vaatamine liiga läägeks läheb, siis tervitab aedleja kevadel külalisi rabarberiga. Kui tal aega on, siis paneb ta selle koogi või kisselli sisse, aga võib lahkelt ka lihtsalt varre pihku pista ning paluda heamaitsta.

Ahjaa! Ööbik saadab oma laksutavaid tervitusi, juba 3. maist alates.





Kommentaarid

  1. Oi kui kaunid pärlid, selliseid pilte juba iga päev ei tee.
    Meil on kogu aeg sadanud, sorgus linnukesed laksutada ei saa,


    Mõtlesin just täna rabarbrikoogi peale :D

    VastaKustuta
  2. meie millegipärast ribarberit (üks lapsuke ristis nii) eriti ei armasta süüa, vaadata on tema ilus küll :) ööbikut veel ei ole :) väga ilusad pärlipildid, ei saa neist ilmaski liiga läägeks minna :D

    VastaKustuta
  3. Ohh, kui ilusasti Sa minu tunded kõik üles oled kirjutanud! :)

    VastaKustuta
  4. Kaunilt kirja pandud ja kaunilt jäädvustatud pärlid! :)

    VastaKustuta
  5. Pärlid käes :) mai on lakkamatult kaunis, olgu siis vihmas või päikeses. Vihmapärlid on taimedel eriti ilusad.

    VastaKustuta
  6. Lõünamaal on kevad. Meil pole pojengidki ärganud, ainult umbrohi vohab.

    VastaKustuta

Postita kommentaar