Kevad ja tema tegemised


Täpselt nädala ja ühe päeva eest algas kevad. Pigem küll vaid nime poolest. Nädala alguses olid käredad külmakraadid, vahepeal oli küll lund veidi vähemaks sulanud, kuid seda tuli ca 10 cm jagu juurde ühel päeval, teisel päeval veidike veel. Pühadenädal algas üsnagi krõbedalt, teisipäeva hommikul oli lausa 15, ... kraadi külma :)

Aknast sai kiiruga enne tööle minemist paar härmaklõpsu tehtud, üks neist siia ka:

23. märts 2016
Lumikate nagu näha on märkimisväärne, jah maja ja sauna äärne serv on päikese käes juba lahti sulanud.  Ööd olid nädala alguses ikka üsnagi krõbedad. Ühel hommikul ma ei mõistnudki kohe, et miks magamistoas küll nii külm on? Siis selgus, et üle koridori lastetoas oli üks aken terve öö lahti olnud. Riietuda oli küll külm, aga uni oli täitsa hea :D

Töönädal oli sedapuhku õnneks lühike. Üks päev läks koolituse alla ka neist olnutest. Oeh!

Nädala edenedes läksid päevad üha kevadisemaks ja soojemaks. Eile, pühapäeval, oli varjus 10,5 kraadi sooja.  Lumikate on aias märgatavalt sulanud, See selline tänane lumi on ikka hoopis teistsugune kui mõni päev varem. Selline äramineva kurva lume tegu ja nägu. Aga lund veel mõneks päevaks siiski jagub.

27. märts 2016


Pikade pühade vahele jäid meil ka kibekiired tööpäevad õunapuude otsas. Seekord siis 18 tundi õunapuid, tange- suuremaid ja väiksemaid, oksasaage ja oksi :D
Ja näkku on juba teatav päikesejume saadud (Y)

Huvitav oli jälgida ka loodust ainult ca 5 km eemal meie enda kodust. Lumi oli seal sisuliselt läinud. Nende puudega oli täitsa keeruline. Eks pilte vaadates näeb igaüks miks ma nii arvan. Mõned enne ja pärast pildid:

PS! Selline pisike akusaag kuluks marjaks!!

Tangid desinfitseeritud ja edasi



Ülestõsumispühadega saabus meile siis ka tõeline kevad. Või noh, eks vigureid täis aprill on küll veel ees, aga siiski. Ilmad muutusid soojaks, päevasooja varjus lausa 10,5 kraadi, ent tuul üsnagi jahe. Neljapäeval saabusid kuldnokad. Reedel kuulsin ära põldlõokesed ja sookured. Laupäeval lendasin haneparved siia ja sinna, nagu isegi ei teaks kuhu minna või mida teha.

Pühapäeval kuulsin kiivitajat, täna hommikul nägi ta ka ära. Nüüd on niisugune kevad südames, et süda tilgub tööle minnes ikka verd kohe. Ütlemata raske on ilusat ilma vaadata kontori aknast. Njah, aga mis teha...






Kommentaarid

  1. Suur rõõm, see kevade tulek ja paras piin kontoris on küll :)
    Päris tore pildiseeria õunapuudest! Sinu ilmaolud on ikka brrrrrr,
    aga kui miski kasvab, siis on saab see erilise karastuse, see on hea!

    VastaKustuta
  2. Eilne ilm oli tõesti suurepärane ja ka tänane. Aga kevadel on salakaval nägu ees, olgu küll, et ta juba lubab aias veidi toimetada. Meil on lund veel üksjagu.

    VastaKustuta
  3. Ma loodan, et tänaseks on teiegi lumeolud kenasti koomale tõmmanud, no kevad ikkagi ju juba :D

    VastaKustuta

Postita kommentaar