Nagu viitsütikuga pomm

Kuidas teisiti seda nimetada? Kõik on nii valmis ja ootel. Loodusel on kuskile kiire justkui.

Viimase pooleteise nädalaga on kevad kuidagi erilise hoo sisse saanud.Veel nädalavahetusel leidus meie aia kõige varjulisemates kohtades lumeräbalaid. Mõningased öised külmakraadid ja päevane imeilus kevadilm on maad kuivatanud ning tahendanud. Vanu pilte vaadates tuleb nentida, et aastad ei ole vennad, nad on ÕED :)

2013 aasta 5. aprill
5. aprill 2016
Eile 6. aprillil tabas meie maid esimene tõsisem soojalaine, kus temperatuur Tartus tõusis ligi +19 kraadini. Loomulikult sain mina nautida lausa suvist soojust ja võtta päikesevanni napid mõnikümmend minutit lõuna-ajal. Kodus pole meil ka digitaalset temperatuuri salvestavat termomeetrit, seega päris täpselt ei teagi palju konkreetselt meie kodus sooja oli. Koju minemise hetkeks oli taevas tõmmanud sügavhalliks ning Abikaasat ootasin juba sajus.

Sadu kestis meil ca 2-2,5 tundi, ent see sadu oli ka juba vajalik. Linn oli vastikult tolmune ja must. Täna hommikul oli õhul aga sootuks teine lõhn. Puhas ja värske!!

Tegin eile pisikese tiiru aias. Ka minu krookused on lõpuks oma ninad mullast välja pistnud ja ilmselt nad kohe-kohe ka õiteilu näitavad ning ennast päikese poole sirutavad. Puud ja põõsad on oma pungi paisutanud, söödav kuslapuu  võiks öelda, et on hiirekõrvadesse jõudmas. Tuhkurenelase pungad on samuti kohe-kohe lahti end harutamas. Ja jällegi meeldetuletuseks- on 7- aprill!!!

Maal elamisel on minu jaoks kevadel alati eriline võlu. Teed silma lahti ja kuuled, kuidas kogu loodus laulab ja rõkkab. Võtad kohvitassi ja lähed plätu jalas hommikumantli väel päeva tervitama. Mis saaks veel ilusam olla? Igal aastal on see ühte moodi, samas alati nii erinev ja eriline.

Aias on elu tärkamas, aedniku uus ring on algamas ning võiks öelda, on uus hingamine tekkinud. Kontoriinimesena naudin ma iga hetke, mil saan olla värkses õhus ning veel parem, näppupidi mullas. See maandab ja annab minule, kärsitule hingerahu.

Eelmise nädalavahetuse laupäeval taaskord külvasin. Peamiselt said külvatud püsikud, mille saatjaks oli Ülle. Aitäh! Aitäh!!

Hetkel idanevad nad rõõmsalt pliidiserval. Hoian pöidlad peos ja ootan huviga. Loodetavasti saame nädalavahetusel kasvuhoonet kütma hakata ning taimetited, kes juba üleval ja rõõmsalt kasvavad ning osaliselt juba ootavad oma isiklikesse pottidesse saamist, saavad ära toast paremaid tingimusi nautima.

Kuna meie vana kilemaja oli ikkagi nii vana, et Abikaasa kõvemat jõudu rakendades oleks selle kokku lükanud, siis lähebki sel aastal väheke rohkem aega, et kasvuhoone kütte saada. Pühapäeval tegelesime lammutustöödega



Täna hommikul oli igal juhul muru rohelisem kui eile. Päike küll piilub vahetevahel ka pilve tagant, kuid on tunduvalt sombusem, kui tahaks (vähemalt praegust, kirjutamise hetkel). Samas, kontoris istumiseks sobilik ja hing ei karju nii kõvasti koju, aeda, näppupidi mulda.




Meie Woldemar naudib igal juhul ka kevadet. Käib territooriumi uudistamas ja kaitsmas ning tuleb teinekord tuuseldatuna koju. Me ikka naerame, et tema tuleb küll mõne haavaga, aga teine kass on ilmselt koomas. Ja kass on suurepärane indikaator ilmale. Kui ta tuleb tuppa vaid söömiseks ning hakkab peale seda kohe õue tagasi nõudma, siis on ilmselt head ilma oodata. Kui ta seda ei tee, siis on ilm kehvemaks minemas, Ja kui ta pliidiservale sooja hakkab ronima, siis ilmselt tuleb külma või jahedam periood. Aga Wolli saadab mind aias alalõpmata ja loomulikult peab ta tulema mulle käe alla pai nuruma just siis, kui mina parasjagu näppupidi mullas tahan olla :)








Kommentaarid

  1. Kas õed on tõesti nii erinevad?:D Mu meelest pole enamjagu aastaid isegi sugulased mitte.
    Liiga soe on aprilli alguse tarvis, võiks parem tasapisi areneda need ilmaasjad, aga vihm tegi küll palju head.

    VastaKustuta
  2. Just plätudes ja hommikumantli, hiljem öösärgi väel ja kohvikruus sangapidi peos :) see oli üks minu suur maalekolimise põhjus :D Elagu kaunis kevade aga tehku seda pisut tagasihoidlikumalt :) eilne +19 ja peale oli ikka liiga palju aprilli alguseks.

    VastaKustuta
  3. oo jaa, kontoriroti rõõmud ja piinad alles algavad :)

    VastaKustuta
  4. See esimese kevadvihma järgne lõhn tuleks pudelisse püüda ja parfüümina tarvitusele võtta. Ja kui veel see plätudes kohvijoomise aeg kätte jõuab...selle nimel tasub kõik need talvised vintsutused üle elada.
    Ma hakkan vist vanaks jääma, aga enam peale pikki kontoripäevi aias midagi teha ei jaksa, õhtu libiseb kuidagi käest ja korraga ongi pime.

    VastaKustuta
  5. See kevade lõhn on imeline!Meil oli eile +20C,kuid küllaltki tuuline.

    VastaKustuta

Postita kommentaar