Räpinasse õppima!? palun teadjate abi

Ma olen vaaginud seda mõtet kaua- aastaid kohe juba. Nüüd olen endas kindel, esitan dokumendid, aga enne seda veel tahaks teadjatelt-käivatel-käinutelt küsida sessioonõppe kohta. Kuidas seal õppekorraldus on- mitu korda aastas on õppenädalad ja mis ajal need toimuvad (kas E-R,või kuidagi teisiti)??

Ja kuna õppima minek tuleb täistöökoha kõrvalt /E-R kaheksast viieni/, siis kas ja kui keeruline see ettevõtmine siis tuleb lõpuks? ülikoolis käisin lühikest aega statsionaarõppes kahe lapse, kodu ja poolekohaga töö kõrvalt. Keeeruline oli, aga tesotatav. Nüüd aga võtab kõhklema natuke. Kas saaksin hakkama?

Igasugune nõu on teretulnud!

Täna oli kuum, kraadiklaas näitas max temperatuuriks vilus +32, vanemate juures +34,9. Vihma saime ka, tervelt 1cm pinnast on niisutatud :(

Kommentaarid

  1. Sessioonõpe Räpinas on jah E-R'ni. Ja peaks olema endiselt 5-6 nädala tagant. Üldiselt seaduse järgi peaks tööandja võimaldama õppepuhkust, aga eks see ole läbirääkimiste küsimus! Suvel on ka praktika, mille jaoks vb peab ka puhkust kasutama!
    Mina õppisin maastikuehituse erialal, kui esimest aastat oli uus õppekava. Olime enamus sinna läinud maastikukujundust õppima, aga selgus, et meist saavad hoopis maastikuehitajad! :) Ja aiaplaani saime teha n.ö suure nõudmise peale! :)
    Esimene aasta on aednikel ja maastikuehitajates sarnane õppekava...ehk siis kui ikka veidigi rohkem taimed huvitavad, siis vist aiandus on parem valik.
    Aga vb mõned tänased õppijad oskavad paremini hetke seisu kirjeldada!
    Muideks ka Luual õpetatakse maastikuehitust! Tasuks sedagi õppekava vaadata!

    VastaKustuta
  2. Minu andmete kohaselt lahkub sel sügisel Räpinast mitu nimekat õppejõudu. Vähemalt dendroloogiat endisel tasemel ei saa. See on Luual kindlalt parem, kuidas teiste ainetega on, ei tea.

    VastaKustuta
  3. Sessid on jah u 1,5 kuu järel, E-R. Ööbimine ühikas, ühikas on hea. Meil on mõned emad koos isadega koolis, aga see on vist raske. Mõned käisid esimesel aastal ka kodu vahet, aga see väsitab rohkem ja koos on parem õppida ka. Ühika maksumus on 6 € öö.

    Maastikuehituse erialal on tõepoolest ehitamist rohkem alates II kursusest. Mina olen valinud oma iseseisva praktika tööd just sellest lähtuvalt, et õpiks juurde.

    Praktika jagasin kahe aasta peale, s.t. esimesel aastal sai ka juba rajamispraktikat teha, see on teostatav.

    Mulle minu valik meeldib, meil on tore kursus ka.

    VastaKustuta
  4. Töö kõrvalt läheb raskeks kooli koduseid töid teha ja neid on päris palju. Mina olin sel ajal koduperenaine, aga jäin ka vahel ajahätta, sest vahel sai mõni ebameeldiva ülesanne edasi lükatud ja siis tuli ööst tunde loovutada, et valmis saada. Ideaalne on kui kodus on arvuti ja väike värviprinter, need kulusid nii marjaks ära, ka lõputöö jaoks. Sest ka kõik väiksemad arvestused olid ikka sellised, et nende jaoks oli vaja mõlemat tööriista. Päris käsitsi tehtavaid sooritusi oli vähe. Tüütuvõitu oli herbaariumi tegemine, sest me ei telli juba 10 aastat ajalehti koju ja kust neid ometi võtta. Samas, viiekümne puu-põõsa kuivatamiseka läheb neid oikuipalju. Nii, et tulevikus mugavam oleks toimetada, siis mõtle väikese tindiprinteri peale ja kuhi ajalehti võiks ka järgmiseks suveks kapinurka varutud olla. Ja pikka meelt, tegelikult see aeg oli tore ja läks üsna ruttu.:)

    VastaKustuta

Postita kommentaar